Staňte se i vy blogerem!

Baví vás psaní? Jste nápadití? Rádi byste své nápady a myšlenky sdíleli s ostatními? V tom případě je blogování právě pro vás. Je zřejmé, že blogy v budoucnu nahradí nejrůznější magazíny o vaření, o módě a podobně. Získávají si stále větší popularity a návštěvnosti. Blogováním si v současnosti jde i dobře vydělat, proto není divu, že by mnozí z nás rádi patřili mezi slavné a bohaté blogery.
dívka s pc
O čem psát?
 Výběr je z cela na vás. Pokud se zajímáte o módu, tím pravým pro vás bude fashion blog. Jestliže rádi vaříte, zkuste food blog. Jsou-li vaším koníčkem různé vychytávky a podomácku vyrobené věci zaměřte se na svém blogu na DIY. Snažíte se zhubnou? Existuje množství fitness blogů, kde naleznete inspiraci, motivaci a také vzor proto jak odstartovat vlastní blogovou kariéru. Nejste nijak zruční, nadaní a chcete prostě psát? Netrapte se, existují také blogové deníčky. Jednoduše piště co jste dělali, jedli, přidejte pár fotek a váš blog si určitě fanoušky najde.

Konkurence je velká
Jak už bylo řečeno, blogování je teď velmi moderní, proto vás první neúspěchy nesmí odradit. Nesmíte čekat, že váš blog hned přes noc navštíví miliony lidí. K velké návštěvnosti se musíte těžce propracovat. Chce to psát poutavě a čtivě.

Kde blogovat?
Pokud jste rozhodnutí, že psát začnete, měli byste vědět kde. Nejlepší volbou pro začátečníky by mohl být Blog.cz nebo služba Blogger.com. Tyto dva servery jsou velmi uživatelsky jednoduché. Nepotřebujete umět složitě programovat, nebo si tyto programátory shánět. Vše zvládnete samy.
blog slovo
Pokud se řadíte mezi pokročilé, vhodné by pro vás mohli být placené www domény, které se však někdy díky nízké návštěvnosti nevyplatí. Budete k tomu také potřebovat redakční a publikační systém. Velmi oblíbeným je v česku WordPress, který není tak uživatelský náročný a je také velmi přehledný. V tomto případě se vám bude hodit znalost programování, pokud ovšem jste v tomto nováček, nezbude vám nic jiného než si zaplatit i tuto službu. Programátoři a webový designeři jsou velmi drahou záležitostí. Proto pokud začínáte, raději se první zaměřte na neplacené stránky.